Monisporttaaja

Oma neljänkympin kriisini alkoi painon pudotuksella, siitä sitten siirryin luontevasti urheilun kimppuun. Painon pudotessa huomasin, että liikkuminen oli paljon helmpompaa ja ehkä jopa mukavaakin. Pyöräily, varsinkin maastopyöräily, on aina ollut kiinnostavaa mutta joka keväinen etureisien voimattamuus vei usein mielenkiinnon kampien pyörityksestä. Juoksemista en aiemmin pitänyt yhtään, käveleminen oli taas mielestäni liian hidas tapa edetä.

10350_10151282973942978_1058734877_n
[Turvotusta, joulukuussa 2012]

1900-luvun puolella pelasin pari kesää tosissani jenkkifutista. Vaikka painoa olikin toista sataa kiloa, sai kova treenimäärä aikaiseksi sen että olin hyvässä fyysisessä kunnossa.  Tosin tuolloin minulle ei kukaan ollut kertonut miten minun olisi pitänyt syödä, eikä sen selvittäminenkään mielessä käynyt. Peliajan vähyys (=taitojen olemattomuus) Vaahteraliigaan noustuttuamme söi motivaation joten lopetin, jatkoin toki syömistä kuten jenkkifutari. 2000 luvun puolella minua liikutti lähinnä epäsäännölliset sählyvuorot ja harvakseltaan suoritettu pyöräily. Minulta on muuten varastettu kolme pyörää, kolmesssa eri kaupungissa.

Lapsena lähinnä liikuttiin, mitään ohjattua urheilua ei tullut harrastettua. 80-luvulla pelattiin kavereiden kanssa tennistä ja harrastettiin slalomia. Paikallisista hiihtokilpailuista hain ala-asteikäisenä lähinnä kokemusta. Lukioaikana pelasin ahkerasti salibandyä, pari kertaa viikossa.

10391483_1211102513260_8236762_n
[Tahkolla 90-luvun alkupuolella]

Minulla ei siis ole urheilu-, eikä varsinkaan kestävyysurheilutaustaa. Juoksin elämäni ensimmäiset kymmenen kilometriä 2013, nyt se menee vähän helpommin. Monesti tulee mieleen, ja sanottuakin, että tämä kaikki olisi pitänyt aloittaa paljon aikaisemmin.

Parin viime vuoden aikana olen oppinut, selvittänyt ja sisäistänyt monta asiaa liikunnasta ja ravinnosta. Tähän on tietenkin vaikuttanut ostamani valmennusjaksot (Fit Farm, TH-valmennus, TriBase), mutta myös halu tehdä ja oppia.

Kesällä 2014 voitin itseni monta kertaa: ensimmäinen triathlonkisa, ensimmäinen olympiamatka ja ensimmäinen puolimaratooni.

DCIM100GOPRO
[Maalissa, Kuopio Triathlon 2014]

Tämä blogi seuraa matkaani urheilun näkökulmasta, mutta ajatus saattaa joskus karkailla.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *