Tahko

Lauantaiaamuna 08:00 se sumutorvi soi sitten lähdön merkiksi. Tuosta alkaa koko päivän kestävä urakka, joka toivottavasti saa päätöksensä Piazzan kaaren alla iltayhdeksän aikaan. Tuohon mennessä koko suoritus on paketissa – 3,8km uintia, 180km pyöräilyä ja 42,2km juoksua.

2016-08-03 18.29.43

En ole koskaan uinut yhtäjaksoisesti 3,8 kilometriä. En ole koskaan pyöräillyt 180 kilometriä. Maratonin sentään olen kerran juossut. Silti lähden taisteluun hyvillä mielin, niin fyysisesti kuin henkisestikin valmiina. Epäilen kyllä, että ne suurimmat taistot tullaan käymään illan saapuessa, kun juoksu alkaa tökkiä eikä maali tunnu lähestyvän koskaan. Tuollon mietin varmasti, mitä järkeä tässä on, miksi kiusata tuttua miestä.

Pohjimmiltaan kyse on näyttämisen halusta. Siitä, että todistaa itselleen ja muille että voi tehdä jotain näin älytöntä. Älytöntä, mutta silti jotain todella hienoa. Maisemat ja koko ympäristö ovat ainakin hienot. Tapatumakin on hieno, täytyy päästä maaliin.

2016-08-03 16.00.32

Vaikka aikatavoitetta on minulta kysytty ja olen sellaisen asettanutkin, on tällä matkalla se maaliin pääseminen iso juttu. Niin iso juttu, että en usko että minua harmittaa vaikka oman aikatavoitteeni reilusti ylittäisinkin.

Tänään kävin ajamassa osan pyörälenkkiä, nousuahan on heti alkukilometreillä riittävästi. Täytyy vaan muistaa ajaa tuo alku rauhallisesti, niin että jalat ei ole hapoilla heti alusta asti. Rauhassa, aikaa on.

2016-08-02 18.14.25

Varusteet on kunnossa, Joroisista poiketen nyt on ehjä vararengaskin mukana. Energiaa laskin mukana olevan reilut 3000 kcal, geelejä ja energiapatukoita. Tuon lisäksi urheilujuoma ja mahdollisesti reitin varrelta mukaan tarttuva muu energia. Puuttuvan energiavajeen annat juuri sinä, kannustamalla siellä reitin varrella. Kiitos jo etukäteen. Suoritus tehdään ehkä yksin, mutta yksin tuolla reitillä ei olla.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *