Kisarapsaa: Suolahti MTB (KS-CUP)

Keski-suomen pyöräilycupin osana ajettiin 6.7. Suolahti MTB. Suolahden hiihtolatujen yhteyteen rakennettu reitti oli mainio, sisältäen kaikkea sitä mitä maastopyöräilyreiteillä pitääkin olla. Sopivasti nousua, kivikoita ja juurakoita, sekä nopeaa single trackia. Yksi kierros oli mitaltaan neljä kilometriä ja omassa sarjassani kierroksia ajettaisiin kuusi, kokonaismitaksi tulee näin ollen 24km.

Photo 6.7.2016 19.04.02

Oikeastaan ilman mitään valmistautumista hyppäsin mukaan, päivällä käytiin juomassa anopin synttärikahvit joten kermakakku vastasi hiilaritankkauksesta. Pyrin kuitenkin syömään vielä jotain järkevää noin kolme tuntia ennen starttia, tällä kertaa se oli vaalea leipä ja banaania. Kyytipojaksi Gatoradea.

Vierumäen perusmatkasta oli aikaa vasta muutama päivä, joten täyttä iskua ei jaloista varmasti löytyisi. Lähdinkin tavoittelemaan Cupin pisteitä sillä mielin, että ajan sen minkä pystyn ja pyrin pitämään sykkeet alla anakynnyksen. Alkulämmittelynä kävin ajamassa kierroksen ja huomasin, että ne pari kovempaa nousua saa kyllä sykkeet tappiin, ne pitäisi muistaa ottaa rauhallisesti ettei polttasi jalkoja loppuun liian alussa. Pari pahempaa paikkaa rekisteröin myös ja pyrin muistamaan niistä parhaat linjat kisaa varten.

Junnujen ajettua oman kisansa, lähti isompi joukko ajajia matkaan. Kuntosarjalaisilla matkaa oli neljä kierrosta, yleisissä sarjoissa kuusi, kuten myös omassa M40 sarjassani. Heti alusta vauhti oli kärjellä kova, ensimmäisessä nousussa olin vasta alussa kun kärki oli jo kadonnut horisonttiin. Startin jälkeen ei juurikaan sijoitukset muuttuneet, vaan kisan sai ajella ihan omaa vauhtia.

Photo 6.7.2016 19.28.37

Ensimmäinen kierros tuli täyteen reilussa kahdessatoista minuutissa, eikä kierrosaika juurikaan tuosta venynyt. Sain siis pidettyä vauhdin tasaisena, eikä jalat tyhjentyneet tiukista nousuista huolimatta. Jämsässä 1×11 välitys (32/42) tuntui liian raskaalta, mutta Suolahden radalla välitys oli riittävä. Noissa kahdessa isossa nousussa koitin ajaa niin penkistä kuin putkeltakin, mutta kumpikaan ei tuntunut vievän pyörää tuulen lailla mäkien päälle.

Sijoituksista ei ollut oikein mitään käsitystä, kärkikuskeista neljä ohitti minut kierroksella. Alustavien tietojen mukaan olin kaiketin oman ikäsarjani neljästä polkijasta ensimmäinen.

suolahti

Maksimisykkeillä läpi koko kisan, keskisyke 166, maksimi 180. Kaloreita jäi Suolahden metsiin 1520kcal.

Nyt sitten rauhottumaan ja matalasykkeistä treeniä ennen Joroisen puolimatkaa, jossa tavoitteena olisi parantaa viimevuotista aikaa (5:19).

 

 

 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *