Välineurheilua(ko?)

Syystä, että treenirintamalla ei vähäisistä treeneistä ole juuri kerrottavaa on aika jälleen pienimuotoisen välineurheilupostauksen.

Joulu- ja tammikuun treenimäärät olivat erinäisistä syistä todella alhaisia verrattuna siihen, mitä ne tässä vaiheessa vuotta pitäisi olla. Joulun alla iskenyt flunssa ja sitä seurannus korvatulehdus veivät oman aikansa, ja oikeastaan vasta nyt alkaa olla täysillä taas pelissä mukana.

Lajinomaisesti lajitellusti uutta välineistöä alla. Kuvat netistä, kun itseotetut on huonoja.

Uinti
Hankittua: Aaltoalvarin 20x ranneke.

aalto

Listalla: semmoset neopreeniuikkarit, mitkä saattaisi edesauttaa uintiasennon asettumista oikeaksi. Eli persettä pinnalle.

Pyörä
Joulunpyhät pyörittelin ajatusta vastuksen vaihtamisesta. Bkool muutti uuteen kotiin ja tilalle tuli Eliten turbomuin smart b+. Nimihirviö on nestevastus, josta data siirtyy bluetoothilla tai ant+:lla laitteille. Polar ei vielä tue Eliten traineria suoraan, joten siitä ei saa Polarille ulos kuin kadenssin. Vastus ei ole säädettävä, kuten käsittääkseni ei mikään nestevastus, joten vastuksen määrä säädetään vaihteilla. Fillari tulee kiinni vastukseen suoraan takahaarukasta, jonka takia laite on todella hiljainen. Suurin ero kuitenkin edellisiin (ja toiseen Eliten vastukseemme) on siinä, että tuolla voi tehdä harjoituksia joissa kadenssi on reilusti yli sadan. Turbomuin on todella tukeva ja vakaa. Ja hiljainen (sanoinko jo?)

turbo-muin-trainer-ant-bluetooth_0

Saksanmaan alennusmyynnit houkuttivat myös päivittämään maasturia. Pyrin oikeasti miettimään, mitkä olisi ne asiat joita uusi pyörä muuttaisi. Hyvän alennuksen takia päädyin tilaamaan ylivuotisen Trek Fuel EX 9:n. Tässä ne olennaisimmat erot vanhaan tiivistetysti:

  1. Rengaskoko. 26 tuumaisesta 27,5:n. Ero ei ole suuri, mutta kuitenkin merkityksellinen
  2. 1×11 voimansiirto. Etuvaihtajaa ei ole, mutta 11 lehtisellä takapakalla saadaan vaihteiston alue laajemmaksi.

Tietysti uudessa pyörässä on pari muutakin uutta namia. Hissitolppa, eli tuo satulan runkoon yhdistävä putkenpätkä. Tangossa on nappi, jota painamalla satulaa saa laskettua tai nostettua esiasetettuihin kohtiin. Kätevä esim Tahko MTB:n tyyppisissä kisoissa, joissa jyrkkiin mäkiin on hyvä saata satula alemmas. CTD takaiskari. Edellisen pyörän kaksiasentoisen (auki/lukittu) lisäksi laitteesta löytyy kolme eri asentoa. Climb, Trail ja Descend. Eli siis nousuu, normiajoon ja sitten röykkyisempään ajoon. Samat asennot löytyvät myös keulasta.

Trek

Talvipyöräilyä varten ostin myös kengät. Näistä ei ollut mitään kokemusta, joten menin lähinnä kokeilumielellä ja sillä että nuo Diadroran kengät on mulle sopivia. Muutaman lenkin perusteella oikein hyvät kengät, ei palellu varpaat kuten kesäkengillä ajellessa. Tosin kovilla pakkasilla en oikein näe pyöräilyä mielekkääksi, joten kokemusta näistä on vain alle kymmenen asteen pakkasista.

155280_C0787

Ettei Cerveloakaan jätetä ihan ilman huomiota, tilasin ensikesän koitoksia varten geelejä varten pussukan. Tuo Profile Designin pussukka tulee kiinni vaakaputken etupäähän, eikä siinä ole sivuilla vetoketjuja jotka voisi hangata jalkohin. Sisällä ajoin yhden treenin tuo paikallaan, eikä haitannut ajoa millään tavalla. Pussiin mahtunee geelejä ainakin puolimatkalle tarvittava määrä.

pfoile

Juoksu
Olennaisinta juoksussa on kengät. Talvella ei voi juosta samoilla kengillä kuin kesällä. Tai voi mutta ainakin mulla varpaat paleltuun. Pitkällisen nastat-vai-ei pohdinnan jälkeen päädyin nastattomiin. Meilläpäin on enempi sitä lumista talvea kuin liukasta syksyä. Lisäksi nastattomilla voi juosta myös lumettomilla pakkaskeleillä, joita oli tänäkin vuonna alkutalvesta tarjolla. Sovittelun jälkeen valituiksi tulivat Asicsin FujiTrabucot. Näillä olen nyt juossut -15 pakkaskelillä, eikä paleltanut varpaita yhtään. Enempi vaivasi kylmyys muualla kehossa.

asics

Nilkkoihinhan tuo viima/pakkanen käy myös. Näille hommasin kaveriksi säärystimet, Icebug Gaiterit. Eikä palella nilkkojakaan. Noissa on myös se hyvä puoli, villaisiin mummon neulomiin verrattuna, että ei mene lunta kenkään.

icebug

Vaimoni omaa erinomaiset nettishoppailutaidot. Lähinnä siinä mielessä että tekee hyviä löytöjä. Eräästä brittiverkkokaupasta jäi ostoskoriin puoli-ilmaiset Sketcherssit. Vaikka kengät ekaa kertaa jalassa tuntuivatkin isoilta, lähinnä leveän kengän kärjen takia, on en ihan huiput. Näillä olen juossut nyt matolla ja hallissa, joissa molemmissa kengät on tuntuneet aivan loistavilta. Ai niin ja nää loistaa pimeässä!!!

SketchersNightOwlSeries-1

Nyt pitäs olla taas vehkeet kohdallaan, eikun murjomaan treenejä alle.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *