Tribase Training Camp

Kuvat: Jyrki Puttonen (kiitos!)

Huipputriathlonistien, Jussi Lotvosen ja Panu Liedon, valmennusryhmä Tribase järjesti ensimmäisen leirinsä viime viikonloppuna Oulussa. Leiri oli suunnattu meille Tribase valmennettaville ja ohjelmassa oli niin teoriaa kuin raakaa tekemistäkin. Porukassa oli mukana aloittelevia triathleetteja ja jo 90-luvulla kisanneita sekä muutamia ikäsarjojensa suomen mestareita viime kesältä.

Itse siirryin Ouluun bussilla perjantai-iltana, koska Jyväskylästä muita edustajia ei ollut.  Pyörän pakkasin lainalaukkuun, trainerin jätin suosiolla kotiin. Bussilla siirtyminen oli huomattavasti voimavaroja säästävämpää kuin ajaminen lumi/räntä/vesisateessa yksin omalla autolla, joskaan jalkatilat ei ihan olleet passatin luokkaa.

Lauantaiaamuna Cumuluksessa bongasin aamupalalta Wasa Triathlonin huppareita ja änkäsin samaan pöytään. Kyydit ensimmäiseen harjoitukseen saatiin sovittua, kovin tuntui puheliasta porukkaa olevan. Intoa täynnä lähdettiin ensimmäiseen harjoitukseen – uimaan.

Raatin uimahallilla meillä oli kolme 25 metrin rataa käytössä. Keskimäärin siis 10 uimaria per rata. Uintiharjoituksen pääteemana oli eri vauhti- ja tehoalueiden lisääminen. Omalla kohdallani loistoharjoitus, koska minulla ei ole kuin se yksi vauhti – ja teho. Lisäksi tehtiin kylkipotkuja, pelkkiä potkuja ja käsivetoja sekä lyhyitä intervalleja. Uintimatkaa en laskenut ja Polarikin putosi laskuista jossain vaiheessa.

GOPR6584_1448184927726_low_800x600

Reilun tunnin uintiharjoituksen päälle siirrytiin keskustaan kuuntelemaan luentoa harjoittelusta ja syömään. Keskustelu oli vähintäänkin värikästä jo heti alkumetreiltä. Jos savoilaisista sanotaan, että vastuu on kuulijalla niin en tiedä mitä se pohjaalaasten kanssa keskustellessa.

Iltapäivällä käytiin tutustumassa paikalliseen pyöräilyliikkeeseen Special Bike:n, josta jäi todella positiivinen kuva. Palveluherkkää henkilökuntaa ja jäi semmonen kuva, että tuolla asiakasta kuunnellaan eikä myydä vain sitä mitä varastossa sattuu olemaan. Mukaan lähti vaimon pyörän väreihin sopiva pulloteline ja ketjurasvaa. Eihän tuommosesta paikasta voi tyhjin käsin lähteä.

IMG_20151121_182354_800x600

Lauantain pääharjoitus oli Ouluhallissa, yhdistelmä pyörää ja juoksua. Vajaa kaksi tuntia tehokasta treeniä, pyörä-juoksua x 3. Jussi ja Panu kannustivat omalla rempseällä tyylillää, jota voisi kutsua jopa sotilaalliseksi. Kuten muisssakin harjoituksissa, valmentajat seurasivat ja opastivat kaikkia läpi treenien kommentoiden selkeistä tekniikkavirheistä (joo, se mun koukkukäsi uidessa) ja antoivat myös vinkkejä miten jotain voisi kokeilla muuttaa. Pyöräilyasennostani ei tullut kommentteja, vaikka paperilla pyöräni runkokoko on mittaiselleni liian suuri. Jussi kysyikin, että olenko käynyt BikeFit:ssä, joten sopivalta se täytynee näyttää. Pyörä tuntui treenissä hyvältä ja juoksukin kulki asiallisesti.

Päivän treenien jälkeen ei illalla tarvinnut paljon unta kysellä.

Sunnuntaiaamuna suunnattiin taas uimaan runsaan aamupalapöydän kautta. Raatin uimahallissa uitiin monenlaista settiä, pääharjoituksena 10 x 50m. Porukka jaettiin viiteen eri ryhmään ja jostain syystä olin itse siinä toiseksi nopeimmassa. Uitiin tuo veto letkassa, vetovastuuta vaihdellen, peesihyötyö hakien.  Oma sijoittumiseni oli porukan keskivaiheilla, tosin viimeisissä seteissä ei meinannut enää vauhdissa pysyä. Kovempien kanssa treenatessahan sitä eniten oppii. Näitä tekisin mielelläni enemmänkin…

GOPR6593_1448184927726_low_800x600

Uimasta syömään ja päivän luentona ravinto. Ylllättäen aihe sai aikaan lähes loputtoman keskustelun, itselleni jäi ravintovalmentajan puheista eniten mieleen se että maitoon ei pitäisi palkkaria sotkea. Se kuulemma kun hidastaa imeytymistä. Lyhyesti, urheilija (tai urheilevan) ruokavaliossa suurin osa energiasta pitäisi tulla hiilareista, mutta proteiinia pitää saada riittävästi. Kreatiinia ei tarvita kestävyysurheilussa, varsinkaan kilpailukaudella koska se kerää nestettä.

IMG_20151122_121712_800x600

Viimeisenä treeninä juostiin tekniikkaa Ouluhallin läheisyydessä. Keli on Oulumaisen kylmä ja tuulinen, luntakin oli vähän. Vajaa tunti juostiin, annettiin viimeisetkin mehut ennen leirin loppua.

GOPR6685_1448199448449_low_800x600

Hienoa oli, mukavaa porukkaa. Viimeistään kesällä viivalla nähdään 😉

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *