Offseasonia

Kisakauden päätyttyä varsinaista treeniohjelmaa ei ole ollut. Flunssa kiusasi ensin reilun viikon ja perään tuli päivystysviikko, joten treeniä ei juurikaan ole ollut. Päivystysviikolla huomasi, että väsyneenä ei kannata riuhtoa. Kun yöt menee pätkiä nukkuen, on vireystila jotain ihan muuta kuin hyvä.

Työkaverin houkuttelemana olen käynyt nyt pelaamassa kaukalopalloa. Tunti armotonta luistelua perjantaiaamuun saa kyllä hymyn huulille. Olinkin jotenkin unohtanut miten mukavaa ja samalla hankalaa kaukis on, onhan viime peleistä varmaan jo viisi vuotta. Toissapäivänä onnistuin kaatumaan kyynärpäälleni, joka taipui vartalon alle. Kyynärsuoja pelasti isommilta vahingoilta, mutta olkapää ei väännöstä tykännyt. Onneksi mitään ei varsinaisesti mennyt rikki, tuntuu paranevan hyvää vauhtia.

Viikonloppuna vietin laatuaikaa itseni kanssa, kun vaimo oli pelireissulla ja lapsetkin halusivat mummolle yökylään. Lauantaina kävin nautiskelemassa pidemmän juoksulenkin, ja sunnuntaina pitkän maastopyörälenkin.

Juoksu kulki ihan mukavasti, aloitin ehkä turhan kovaa joten lopussa oli hankala kiristää vauhtia. Meilläpäin kun on riittävän mäkistä, niin nousumetrejäkin tuli 14km lenkille melkein 200. Keskivauhti 5.26/km joten ihan hissuttelua se ei ollut. Hyvä veto ja hyvä mieli. Kotona oli karvakaverit odotelleetkin, kun niin riemukkaasti tulivat fiiliksiä kyselemään kun terassilla hieman keräilin.

20151003_171713

Sunnuntaina ajattelin lähteä lenkille heti aamusta, kun iltapäivällä oli lasten harrastuksiin kuskaamista. Aluksi ajattelin ajaa vaan hiekkateitä pitkin kolmenkympin lenkin, mutta päätin käydä hieman kuitenkin polkuilemassa välissä. Kaksi ja puoli tuntia tuli sitten ajeltua, mukavaa oli eikä edes alkanut satamaan vaikka muutama pisara naamaan tulikin.

20151004_092109

Sain muuten synttärilahjaksi vaimolta tuon Polar V650:n, kätevä peli.

“Mitä sä sille teet, kun sulla on jo V800?”. Niin, Onko sinulle arvoisa lukijani sattunut tilannetta, että olet ajanut polkuja pitkin paikkaan X, etkä yhtään tiedä missä olet? Minulle ainakin noin on käynyt monesti. Tokihan voi aina puhelimesta alkaa googlemapsista itseään paikantamaan, mutta tuossahan se näkyyy suoraan. Lisäksi tuohon saa liitettyä sykevyön, kadenssi- ja nopeusanturit, rahamiehet voivat liittää siihen myös wattipolkimet. Näkymiä saa muokattua mieleisikseen ja jossain vaiheessa laitteeseen on tulossa myös navigointipäivitys, jonka jälkeen voi laitteeseen voi käsittääkseni tuoda muiden reittejä ja ajella niiden mukaan. Profiileja voi luoda eri pyörille, joten asetuksia ei tarvitse rassata jos väline vaihtuu. Akku tuntuu kestävän hyvin, vaikka näyttö onkin iso.

Tankoon V650 tulee kiinni helposti siirrettävällä telineellä ja se myös pysyy siinä napakasti. Itse epäilin aluksi, ettei laite pysy tangossa maastoryöpötyksissä mutta taitaa irrota ensin kuskin kädet kun mittari. Data puretaan ja laite ladataan miniusb:llä, jonka liitin on kosteussuojattu.

Mutta se lopullinen syyhän on se, että kyllä vehkeitä olla pitää.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *