Kisarapsaa: Leppälahtitempo

Jo jonkun aikaa on tehnyt mieli osallitua tempokisoihin, jotta pääsisi kokeilemaan miten se pyörä kulkee vai kulkeeko se kun alla ei ole uintia ja edessä juoksua.  Tilaisuus tulikin vastaan kun JYPS:n Ride Cycle Store Cup:n osakilpailu Leppälahtitempo järjestettiin keskiviikkona. Lämpimät hellekelit vaihtuivat kevyeen sateeseen, mutta se ei tuntunut maantieväkeä haittaavan kun starttiviivalle asettautui 43 kammen pyörittäjää. Itse meinasin mamoilla sateen takia, mutta onneksi tuli lähdettyä.

14_800x392
Kuva: Toni Tolonen

Junioreiden sekä yleisen sarjan jälkeen laskettiin ikämiehet polkemaan. Omassa sarjassani oli yltiöpäiset kaksi osallistujaa. Reitti koostui yhdestä noin kolmentoista kilometrin vedosta, ensin 6,5 kilometriä pois päin ja sitten sama takaisin. Oman lähtöni tultua aloitin tuttuun tapaan liian kovaa. Noin neljän kilometrin kohdalla kun sykkeet hakkasivat päälle 170:n oli keskinopeus 43km/h.

13_800x475
Kuva: Toni Tolonen

Kääntöpaikalla otin varman päälle, nuo nakit ei nimittäin pidä yhtään märällä jos ei tosin kuivallakaan. Vauhti pois ja sitten täyttä takaisin. Alun perin ajattelin, että kai tuon reilun kaksikymmentäminuuttisen voi vetää ihan täysillä mutta kummasti se seinä alkoi tulla vastaan. Alun hulluttelun jälkeen keskinopeus putosi alle neljänkymmenen. Pari viimeisintä nousua tuntui jo melko pahalta, toiseksi viimeisellä luulin olleeni jo viimeisellä. Töpeksin lähdössä nimittäin kelloni käynnistämisen kanssa joten ajetusta matkasta ei ollut täyttä varmuutta.

2_400x600
Kuva: Toni Tolonen

Maaliin puristin ajassa 20.30 jolla irtosi oman sarjan ykköstila. Keskisyke 174 ja maksimit 181, joten täysillä menin. Keskinopeus 38km/h. Voimaa jaloissa kyllä tuntuu olevan, kun mäkiin ei vauhti enää niin hyydy. Ongelmat taitaa olla enemmän tasaisella ja alamäissä, siellä missä se oikea pyöritysnopeus on voimaa tärkeämpää. Voittajan aika käsittämätön 16.47 (keskinopeus yli 46km/h), joka on myös Leppälahtitempon uusi reittiennätys.

Yhteenvetona, niin kuin monesti tänä kesänä aiemminkin, lisää treeniä.

Tonille kiitos kuvista!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *