Kisarapsaa: Tikka Triathlon

Toista kertaa järjestettävä kymmenesosamatkainen Tikka Triathlon urheiltiin tänään sunnuntaina täydellisyyttä hipovassa säässä. Paikalle oli ilmoittautunut yli sata kilpailijaa, mutta starttiviivalle saapui vajaat sata. Omat tuntemukset olivat lähinnä sekavat. Vaimolle puhuin jo kisan väliinjättämisestä motivaation ollessa kateissa, mutta niin sitä vaan oltiin chippiä kuittaamassa Luonetjärven koululla ennen puolta päivää.

Yhteenkään kisaan en valmistautunut tällä kaudella niin huonosti kuin mitä tämänpäiväiseen. Treenitkin jäi tällä viikolla tuntimääräisesti tavoitteiden alle, mutta ne mitkä tein olivat mukavan napakoita. Aamulla mietinkin, että menen kisan joko A) ihan täysillä ja vähän yli, tai B) rauhalliseen tahtiin muiden kilpailijoiden kanssa rupatellen.

Vein pyörän vaihtoalueelle ja asettelin T1 ja T2 varusteen paikoilleen. Päätin käydä juoksemassa hieman ja se tuntui melko kamalalta. Askeleet eivät painaneet, mutta jotenkin ei vaan tuntunut askel rennolta.

Uimapaikalle kävellessä mietin vielä, että olisiko parempi uida ilman märkkäriä koska vesi oli yli 20 asteista ja matka niin lyhyt. Päätin vilukissana kuitenkin uida märkkärillä koska ilman märkkäriä uituja kilometrejä, tai edes metrejä, ei tältä kesältä ole. Uin uinnin maalista lähtöpaikalle, uinti sentään tuntui hyvältä ja liuku mukavalta.

Uinti

Peto on irti. Se sitten siitä rauhallisesta kisasta. Heti alusta vedin ihan täysillä, varsinaista päätöstä en missään vaiheessa tehnyt lähdin vaan kauhomaan sen minkä pääsin. Uinti ei ollut rentoa, mutta vauhtia tuntui olevan. Kärki kymmenikössä rantaan, Polarin väliaika 3.35. Uinnin keskivauhti 1:33/100m.

Uinti: 280m (Polarin mukaan vain 230m). 4.29 (sisältää juoksun vaihtopaikalle, sekä T1 ajan)

T1

Normimeininki. Vaihtoalue oli erillään pyörätelineestä, joka ideana toimii. Pyörien ympärillä ei ole turhaa häsellystä, eikä toisen säätäminen hidasta toisen lähtöä. Märkkäri pois ja kypärä päähän, avojaloin juoksua kohti pyörätelinettä jossa huippuunsa hiotulla systeemillä kuminauhat pitävät kengät polkimissa juuri oikeassa asennosaa.

Vaihtoaika taisi mennä myös tuohon uintiaikaan. Polarin mukaan rannasta pyörän selkään 1:53.

Pyörä

Hirveää murjomista ilman mitään järkeä alusta loppuun. Sykettä seurasin välillä, pääosin silti kokoajan ihan liian kovilla sykkeillä. Ohi taisi mennä viisi pyörää, joista kaksi sain ohitettua loppumatkasta. Reitillä nousua on mukavasti, sen myös reidet saivat tuntea. Keskinopeus 33.1km/h. Huiput 63km/h. Pyöräilyn nopein veti pätkän neljä minuuttia nopeammin, joten turha on alkaa tällä vauhdilla keulimaan. Kyseistä reittiä on tullut aikalailla hinkattua, joten mäkiin osasin varautua oikealla tavalla.

Pyöräily: 18,7km 33.54

T2

Pyörä telineeseen, kengäthän jäi polkimiin. Juoksujalkaa vaihtoalueelle. Kypärä pois, Newtonit jalkaan ja menoksi.

Vaihtoaika: 0:47

Juoksu

Heti alusta liian kovaa. Ensimmäisen sadan metrin jälkeen oli keskinopeus alle 4min/km. Tuolla vauhdilla en neljää kilsaa jaksaisi, joten pakko oli vähän pudottaa vauhtia. Myöhemmin katson vauhdin pudonneen 4.20/km, jonka jälkeen en kelloa enää katsonut. Sykkeet huiteli reilusti yli anaerobisen kynnyksen joten riskillä mentiin. Mäkiä juoksussakin riittämiin, osuus juostiin noin 2km latupohjaa edestakaisin. Läpsyjä tutuille, pienet kannustukset, tai se mitä irtosi. Kaikki peliin, ohitinkin yhden, täysillä maaliin. Huh.

Juoksu 3,9km 18:12 (keskivauhti 4:35/km, kovinta tänä kesänä)

Loppuaika 57:17. Sijoitus kilpasarjan 13/23.

Vuosi sitten oli aika 1:03, mutta uinti oli pidempi ja juoksu erilainen. Ainoa mikä oli samaa oli pyöräosuus, sillä vain kaksi minuuttia nopeampi kuin viime vuonna. Vaihdot varmasti nopeammat, kuten myös uinti- ja juoksuvauhti.

Monesti olen lukenut, että myös lyhyt matka voi olla yhtä kova suoritus kuin pidemmät matkat. Tänään sen sain kyllä kokea. Maalissa olin ihan finaalissa. Tuli muuten kellotettua myös uudet maksimisykkeet juoksun loppuun, 185.  Keskisyke 175, 1222 kcal.

Nyt kengät kuivumaan ja odottamaan ensi kesän trikisoja!

20150823_202909

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *