Jännitystä ilmassa

Oikeastaan siitä asti, kun aloin harrastamaan triathlonia on tähtäimessä ollut suomen päätapahtuma – Suomen Teräsmies kilpailu Joroisilla. Nyt  kun kilpailun starttiin on enää muutama päivä alkaa jännitys olla käsin kosketeltavaa. Varusteita ja kehoa on viimeistelty kohti suurinta urheilullista koitosta mitä koskaan olen kokenut. Valinnat varusteiden suhteen on tehty, varusteet on testattu ja lisähärpäkkeet hommattu. Kisaan Joroisilla puolimatkalla (1900/90/21) ikäsarjassa, jonka starttiaika on 11.22.

1

Alkuviikosta aloitin kesälomani, joten työt eivät ole päässeet generoimaan stressiä harjoitteluun vaan kaikki valmistavat treenit on tehty niihin syventyen. Viikonloppuna vedin viimeisen kovan treenin (2h pyörää, 1h juoksua) ja tämä viikko onkin otettu rauhallisemmin. Maanantaina kävin juoksemassa Club Motivian polkujuoksulenkillä, juostiin kymppi just hyvää vauhtia. Uintiin olen hakenut parempaa vasemman käden liikettä.

2

Head märkäpukuni lähti muuten valmistajalle tarkistukseen, siitä kun aukesi muutama liimasauma. Ostin tilalle XXL:stä Zoot:n Z Force 3.0 märkäpuvun, joka on saanut hyviä arvosteluita. Olen uinut puvulla nyt muutamia kertoja ja se tuntuu hyvältä. Headiin verrattuna olen huomannut eroa lähinnä siinä, että Zoot on helpompi riisua ja sen hihoihin menee enempi vettä. Eli siis väljemmät hihat. Otin puvun kokotaulukon mukaan ML kokoisena, kun Head on L kokoa. Headissa jotenkin välillä tuli tuntuma että puku on liian iso.

Puku oli Suomen jälleenmyyjällä viime torstaina (9.7.) josta puku lähetettiin valmistajalle Ruotsiin. Jännä nähdä mitä sieltä vastataan, ilmeisesti tuossa 2014 mallissa oli ollut joku huonolaatuinen erä.

3

Tour de Francea katsellessa olen suunnitellut Joroisten kisaa, mitä juon, mitä syön ja miten nopeasti aion hommasta suoriutua. Kesän mittaan tavoiteaika on ollut kuusi tuntia, mutta mikäli homma menee ihan putkeen pitäisi päästä reilusti sen alle. Eilen tein excelin avulla laskelmia, joiden mukaan teoriassa jopa 5:30 aika olisi mahdollinen. Tuo vaatiin uinnin onnistumisen, pyörän kulkemista reilun 30:n keskinopeudella ja juoksussa 5:30/min vauhtia. Mahdollista siis.

ATK:lla voit seurata menoa lauantaina osoitteesta http://www.finnresults.fi/tulokset, kilpailunumeroni on 831 ja lähtöaika 11.22.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *