Olo kuin laitumelle päässeellä lehmällä…

Otsikolla viittaan alempana kerrottavaan kauden ensimmäiseen maantiepyöräilyyn.

Jahas. Pieni yhteenveto viimeisimmistä aktiviteeteista lienee paikallaan. Päässä pyörii monenlaista, mutta juurikaan kirjoitetuiksi sanoiksi ei meinaa mitään irrota.  Treenaamisen suhteen kyseessä on melkolailla tylsä jakso; uintia, pyöritystä ja juoksua. Itse olen tietysti hieman “värittänyt” tuota treeniohjelmaa jos jollakin erikoisuudella kuten ripeillä vedoilla (ärsyttäviä ne kisakumppanit noissa live bkool kisoissa). Kuvien otossakin olen näemmä laiskistunut, puhelimeen jääneiden kuvien perusteella jutun kirjoittaminen on melko hataralla pohjalla. Onneksi jotain sinne on kuitenkin jäänyt.

Pari viikonloppua on tästä keväästä mennyt myös JYPS:n pyöräilynohjaajakurssilla. Suomessahan ei aikaisemmin ole ollut mitään vaatimuksia tai asetuksia pyöräilynohjaamiselle, vaan niitä luodaan sitä mukaa kun ohjaajia valmistuu. JYPS (tai oikeastaan Tenhusen Teemu) on ainoa pyöräilynohjaajakursseja järjestävä taho tällä hetkellä.

20150412_114347

Kurssilla on hierottu teoriaa luennoilla, mutta myös paljon käytännössä. Kun koko ikänsä on pyörällä ajellut, on jotenkin vaikea kuvitella että vastaan tulee aikuinen joka ei koskaan ole pyöräillyt – heitäkin kun kuulemma löytyy.

Viimeisimpänä kurssipäivänä suunniteltiin reittejä pienen suunnistuskisan (tempo) merkeissä. Lopuksi kun piti vetää nippuun ne paikat, joissa liikenne on pyörtäilijän kannalta joko epäselvä tai vaarallinen, niin listasta tuli melko pitkä. Liian pitkä.

20150412_152459

Pyöräilyyn hyvin olennaisena osana liittyvä kahvittelu suoritettiin myös onnistuneesti Coffee Housen terassilla.

20150412_152104

Jalat on olleet aika jumissa viimeaikoina. Vähän pelottavankin jumissa. Viime viikko tuli otettua sitten ihan tarkoituksella vielä kevyempänä kun mitä olisi pitänyt. Viime viikon juoksukilometrit jäivät lyhimmiksi pitkään aikaan.  Sunnuntain pitkää suunnitellessa takerruin Staminan FB keskusteluun, jossa suunniteltiin 50km pyörälenkkiä. Zingi ajokuntoon ja menoksi.

20150419_122906

Staminalaisten kanssa ajettiin Tikkakoski-Leppävesi lenkki, pysähtyen ilmailumuseolle kahville. Puolipakollisesta groupiesta vastasi Puumalan Sari. Pönötän hienosti taka-alalla.

11113942_10153324758179260_6986869896971703084_n

Pyörä kulki lähes itsestään, liikkellä oltiin 25km/h keskivauhdilla. Pyöräily ulkona tuntui niin hyvältä, yhtään ei vaivaa samat asiat ulkona kun trainerilla hinkuttaessa. Eli perse säästyi, eikä tylsääkään ollut. Tosin yksi vääräleuka ehti narista siitä, kun ei voi ajaessa katsoa telkkaria… Zingi on jotenkin jännä pyörä, ehkä se on vaan sopivan kokonen mulle. Noilla Carbon Blasteilla on aika jännä ajaa, testailin niitä ulkona nyt ensikertaa. Parhaimmaksi asennoksi huomasin niiden kanssa hyvin erilaisen asennon mitä normi tri-tangoilla ajettassa käytetään. Tangon pätkät käsiin ja ranteet noille lepuuttajille, niin asento on normaalia enemmän kasassa (aerodynamiikkaa). Kyynärpäät jos noille lepuuttajille laittaa niin ajotuntuma on todella epävarma ja hutera.

Ensitestiin pääsi Giron Air Attack, tosin ilman omaa visiiriä, jonka oletin olevan hieman liian tumma pilviseen päivään. Kypärä tuntuu ajaessa hyvältä, oikeastaan sitä ei edes huomaa. Attack on myös todella hiljainen ja ilmakin tuntui kypärän sisällä vaihtuva, kun alla oli huivi. Yhden lenkin perusteella loisto-ostos.

Muiden jäädessä Jyväskylään ajoin rauhallisesti (tempo) vielä kotiin, mittaariin tuli kokonaismatkaa 71km.

Tänään kävin juoksemassa Köhniöllä, kun jätin nuorimmaisen ratsastustunnille. Juoksin Köhniön uimarannan ohi, siellä ne poijut meitä uimareita odottelee. Sulaisipa jäät ja lämpeäisivätpä vedet nopeasti.

20150420_180049

Kesän kisakalenteri täyttyy suunnitelman mukaan, yksi ilmo taas sisässä…

Capture

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *