Valoa kansalle joka pimeydessä…

Talvipyöräilyn ehkä tärkein varuste on valot. Opin tämän, niinkuin monta muutakin asiaa olen oppinut, kantapään kautta. Ride Cycle Store Cup:n ensimmäisen osakilpailun vedin valoitta ja toisen, Setämies Enskan, lainavaloilla jotka vielä kaiken lisäksi rikoin. Setämies Enskapätkällä (Enduroreitti Laajavuoresssa) ajoin yhden dropin hieman liian etupainoitteisesti ja tulen sitten otsa edellä alas. Lainalamppu oli kätevästi otsalla ja hajosi maakosketuksessa, hajotessaan viilsi sitten vekin silmäkulmaan. Pätkältä nilkuttaen autolle ja autolla päivystykseen. Kaksi tikkiä ja kotio. Polveen tuo kaatuminen sattu oikeestaan enemmän ja ketjutkin meni mutkalle.

InstagramCapture_d49ed22f-9029-41dd-a594-4c16905e5fcb_jpg[1]

Tuolla viikolla sitten tilasin Full Face kypärän, eli semmonen mikä suojaa koko päätä. Minun onnekseni ajanotto tuolla oli mitä oli, joten sain Cuppiin kolmannen laskun keskeytyksestä huolimatta 5 pistettä. Tikit sain pois seuraavalla viikolla, ja uudet ketjutkin tuli reilun viikon päästä tilauksesta Chain Reaction Cyclesiltä.

Valot onkin vaikeampi homma, pitäs olla sellaset mitkä oikeasti valaisee. Talvella ostin yhden patterikäyttöisen valon Clas Ohlssonin ihmemaasta, tuo on lähinnä sellanen että kävelijät huomaa että joku tulee kun että siitä olisi oikeasti mitään hyötyä.

Kustannustehokkaana päädyin DealeXtremen sivuille, joista muutkin kehuivat lamppuja tilanneen. Tuolla minun silmiini osui alennus, joka taisi olla jotain 60%:n luokkaa. Valotehoa luvattiin 3600 lumenia ja hintaakin tuli akun ja postien kanssa vain vähän päälle 20 €uroa. Tänään sain sitten tuon paketin viimein kotio. Toimitusaika oli reilut kaksi viikkoa, mutta näinhän näissä käy kun halpaa ostaa. Mikäli satutte tähän blogiin vielä toisenkin kerran törmäämään, saatatte huomata että tämä on se hankintojen punainen lanka.

WP_20140408_16_06_17_Pro[1]

Pimeätähän ei enää ole kuin siihen aikaan kun kaltaiseni tosiurheilija on jo nukkumassa, tai katsomassa huutokaupan metsästäjiä tai muuta laatuviihdettä, joten testaaminen jää ensi syksyyn.

Jännityksellä, näin kuudenen postauksen julkistamisen hetkillä, mietin kuka on ensimmäinen kommentoija blogissani. Pelkään, että se on äidinkielen opettajani lukiosta joka tarttuu liian pitkiin lauseisiin ja taidottomaan pilkunkäyttöön.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *