Uintipäivä

Sunnuntai-iltapäiviin kuuluu meidän nuorukaisen taitouintitreenit, kestoltaan puolitoista tuntia. Tuon ajan lehtien lukemisen tai munkin mussuttamisen sijaan voi toki käyttää huomattavasti järkevämminkin – uimalla. Tänään vetelin Aalto Alvarin viidenkympin altaalla omalla persoonallisen leveällä uintityylilläni lähes yksin, muiden uimareiden joko tietoisesti tai muista syistä pysyen muilla radoilla.

WP_20140406_14_34_44_Pro

Matkaa Garmin sai laskettua huimat 2000 metriä, joka on myös PB, eli paras henkilökohtainen suoritukseni. Tästä matkasta uin noin puolet snorkkelin kanssa ja 200 metriä lättäreillä. Helpoksi en voi vielä omaa uintiani kehua, vaan se on sellaista murjomista. Kehitystä on toki tapahtunut sitten joulukuun, jolloin uinnin opettelun aloitin. Joulukuussa saimme vaimon kanssa hyvää henkikökohtaista opetusta vaimon serkulta, joka ei helpolla päässyt – eikä tosin helpolla laskenut meitäkään. Tattis Henna. Nyt olen käynyt aina silloin tällöin Staminan uintitreeneissä.

Itse olen usein ihmetellyt muiden blogeja lukiessani, että miten ne ihmiset saa ne huimat metrit kerättyä. Kertavedolla? Apuvälineiden kanssa? Välillä uiden rintaa tai jotain Tarzan -kroolia? Itse siis vedin koko 2000m vaparia, tai sitä mitä vaparina pidän. Taukoja pidin usein, oikeastaan joka viidenkympin jälkeen. Snorkkelin kanssa pidin tauot 100m jälkeen. Garminin pistin pauselle tauoilla, joten vaikka altaassa olin reilun tunnin niin varsinaista uintia tuosta oli 35 minuuttia. Snorkkelin kanssa uidessa yritin aina keskittyä vartalon kiertämiseen ja käsien liikeratoihin, asioita joihin ei pysty keskittymään silloin kun murehdittavana on hengittäminen. Perusongelma mulla on varmaan tässä, niin kuin melkein kaikessa että yritän mennä kovempaa kun mihin oikeasti pystyn. Tästä lopputulemana on itsensä uuvuttaminen ja sitten ei onnistu mikään.

Graig Alexander muuten ui Triathlonin täyden matkan uinnin, 3.86km, aikaan 51.52 Hawaijilla 2011. Samalla voitti koko kisan ajalla 8:03:56. Tuosta uintiajasta 100 metrin keskiarvo on 1:21, itse pystyn uimaan satasen alle kahden minuutin mutta sitten pitää huilata. Toinen meistä on uinut enemmän.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *