Kenkädilemma

Olen kenkäihmisen aviomies. Tällä tarkoitan lähinnä sitä, että itse en tiedä kengistä juuri mitään ja vaimo tietää kaiken. Tämä ei edes ole perinteistä vaimo-tietää-kaiken kettuilua, vaan ihan totta. Olen ollut aina huono ostamaan kenkiä ja olen sortunut liian usein valinnoissani painottamaan hintaa laadun kustannuksella. Nyt kun on tullut juostua jo jonkun verran, ajattelin että seuraavat kenkäni sitten olisivat enemmän laadukkaat kun edulliset. Toki ainahan voi löytää jotain edullisestkin….

Olisin tänään käynyt sovittamassa Niken Air Pegasuksia, mutta sopivaa kokoa ei paikallinen Stadium hyllyissään kantanut. Myyjä tarjosi vastineena Asicsin Gel Thronea ja Adidaksen Energy Boosteja.

Tässä välissä pitänee palata viime syksyyn, jolloin Inter Sportin jalkatesteri kertoi että tarvitsisin pronaatiotuetut tossut. Koitin, en tykännyt. Oli jotenkin kun olisi kokoajan ollut vinossa. Päädyin tuolloinkin neutraaleihin kenkiin. Mitään en tosin tuolta reissulta ostanut, kun ne ainoat hyvilta jalassa tuntuneet maksoi vajaan pari sataa…

Takaisin Stadiumiin… Asicsit ei jotenkin pikaisesti koitettuina tuntunut minun kengiltäni, olenhan juossut koko viime syksyn ja tämän talven todella jämäkillä Salomonin Speedcrosseilla. Adidaksen Energy Boostit tuntui jalassa ihan hyvältä, mutta hinta hirvitti. Myyjä kehui uuden pohjaratkaisun tuovan lisäbuustia potkuun – juuri sitä mitä minä tarvitsen ;). Kenkien pohjamateriaali kun painuu kasaan kannan maahanosuessa ja vastaavasti vapauttaa tuon painon siirtyessä päkiälle. Nerokasta. Koska olen huono ostamaan mitään kallista, kuten laadukkaita kenkiä, nämäkin jäi hyllyyn.

Kotiin tultua alkoi välitön guuglaaminen noista kengistä, enkä vielä mitään negatiivista juttua ole kengistä löytänyt. Näin jälkikäteen ne yhdet viimevuoden mallit olisi näemmä irronnut Stadiumista kilpailukykyiseen hintaan…
WP_20140110_16_11_34_Pro
[Siihen asti kunnes uudet löydän – näillä mennään]

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *