Jostainhan se on aloitettava…

Potilas on 38-vuotias mies, jolle on kehittynyt paha päähänpinttymä oman kuntonsa parantamiseen. Potilas on hoitanut akuuttia tilaansa juoksemalla, pyöräilemällä ja voimailemalla. Avukseen potilas on palkannut valmentajan, joka on suunnitellut kokonaisvaltaisen ohjelman tavoitteiden saavuttamiseen.

konastorefinland
(Kuvalla osallistuin paikallisen Kona diilerin talvikuvakilpailuun – ei voittoa)

Urheiluinnostukseni alkoi oikeastaan siitä kun se alkoi sujua. Olin vuosia siinä uskossa, että kun kerran (jos sitäkään) juoksee itsensä loppuun sählykentällä niin se pitää ihmisen kunnossa. Painoa minulla tosin tuolloin oli noin 20 kiloa nykyistä enemmän, joten ei ihmekään että oli helppo tuudittautua uskomuksiin. Keväällä 2013 aloitin kuintekin projektin, jolle ei ole määritetty loppua. Aluksi pudotin painoa, sitten aloin keksimään jotain muuta. Välissä tuli vedettyä pari FitFarmin nettivalmennusta, joita voin kyllä vilpittömästi kehua. Nettivalmennuksissa tosin sen oman pään kestävyys on melkoisen ratkaisevaa, kun kenellekkään ei tarvitse raportoida eikä kukaan seuraa etenemistäsi.

Viime syksynä osallistuin pariin juoksukisaan, jotka tietysti kilpailuviettisenä ihmisenä saivat minut yrittämään vielä enemmän. No, tällä tiellä ollaan. Ilmoitin kuluvalla viikolla itseni ensimmäisiin triathlon kisoihini Kuopio Triathloniin. Edessä on siis vielä kovaa treeniä, että tuo 1500 metriä uiden 40 kilometriä pyöräilyä ja 10 kilometriä juoksua saadaan elokuussa vedettyä kunnialla läpi. Aikatavoite? Tottakai 😉

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *